Ålidhem Äger – Startskott!

 

Nu startar kulturprojektet Ålidhem Äger!

Detta firar vi med en helg av mysig underhållning och roliga aktiviteter. Evenemanget sker på Ålidhem Centrum och i Kulturhuset Klossen.

Alla är välkomna! Ta med familj och vänner. Ni vill inte missa att delta i startskottet av nästa stora grej som händer på Ålidhem. Här får ni reda på vad projektet innebär och vilka möjligheter ni som Ålidhemsbor får ut av det.

Allt är gratis! Allt som Ålidhem Äger gör är gratis!


Schema för helgen:

”’Fredag 12/5

Kl 15:00 – Bokbord i Ålidhem Centrum. Ledare från föreningar presenterar sig själva och sin verksamhet. Bland andra Vän i Umeå, Sverok, Ålidhems bibliotek, Studiefrämjandet, Stadsodling Ålidhem, Bilda.

Kl 15:00 – Tjejer Äger. Kom, häng och gör roliga aktiviteter med andra tjejer. De 20 första som dyker upp får en goodiebag med varor från The Body Shop och Make Up Store.

Kl 15:00 – Kreativ workshop: Slöjd med Västerbottens hemslöjdsförening. Ledare från föreningen kommer handleda i slöjd och lära ut hur man bygger skateboards.

Kl 16:00 – Invigningstal av projektledaren för Ålidhem Äger och samarbetspartners.

Kl 16:30 – Grillkväll i trädgården utanför Klossen. Starta igång våren och njut av äkta grillmat lagad utomhus. Umgås med dina grannar och lyssna på världsmusik.

Kl 18:30 – Internationell musikkväll. Vän i Umeå bjuder in till en livad kväll med världsmusik. Här kommer det dansas, sjungas och spelas. Kom, släpp loss och ta del av mångfalden.

”’Lördag 13/5

Kl 11:00 – Gratis frukost till alla! Starta dagen med en rejäl måltid.

Kl 13:00 – Bokbord i Ålidhem Centrum. Ledare från föreningar presenterar sig själva och sin verksamhet.

Kl 13:00 – Kreativ workshop: Slöjd med Västerbottens hemslöjdsförening. Ledare från föreningen kommer handleda i slöjd och lära ut hur man bygger skateboards.

Kl 13:00 – Kreativ workshop: ”Vi är Ålidhem”. Var med och gör Ålidhem färggrannare. Gör en målning som kommer hängas upp där alla kan se det. Workshopen är en förberedande aktivitet för en målarvägg som kommer installeras utanför Klossen.

Kl 14:00 – Hoppborg & Popcornmaskin. Ute i trädgården blåser vi upp en hoppborg och bjuder på popcorn till den som genomför en liten uppmaning.

Kl 14:00 – Allmänningsfika med ”Allt åt alla”. Kom och fika gratis fika. Ta med och bjud andra på fika. Fika, fika, fika!

Kl 15:00 – Kreativ workshop: Vad är Ålidhemare? – dialog om gemenskap och identitet. Moderator: Pegah Lotfian

Kl 17:00 – Open Mic. Uppträd med ett nummer som du vill visa för en publik! Det kan till exempel vara dans, musik, poesi eller stand-up.

Kl 21:00 – Live-visning av Eurovision schlagerfestival. I Klossens blackbox ”Stormen” kommer vi titta på Europeiska schlagerfestivalen tillsammans. Programmet visas från en projektor mot en stor duk.

Mer aktiviteter tillkommer och mer kommer finnas på plats!

Facebook

Post Author: Ålidhem Äger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *