Graffiti verkstad i byggandet av Ålid Hills

När solen hade lust att lysa på Ålidhem så åkte tjocktröjorna av och gasmaskerna på. Ledarna Adam Stangmar och Krille Peh var snabba med att stå utanför Klossen och slänga fram lådorna med sprayburkar. Där blev dem kvar i många timmar och kladdade, ja kladdade, på stora träskivor.

Till slut kom det massor av förbipasserande och vänner som ville vara en del av den framtida gatumöbeln ”Ålid Hills”. För den som hann med att få sitt kreativa attribut på deras träskivor kommer nämligen att bli förevigade på en yta där många tusen rumpor kommer placeras i åtnjutande ställningar och glada minnen.

Det första steget som skulle göras i processen var att spraya färger och former på stora träytor. Det behövde inte finnas något motiv. Bara det kom färg på trät. Nästa steg är att skära ut skivorna i små halvsymmetriska former och pussla ihop dem på den stora metallställningen som är stommen för gatumöbeln. I skrivande stund väntar skaparna av Ålid Hills på att metallverkstaden ska bli klara med stommen. Samtidigt skär och donar dem i sin egna verkstad här på Klossen.

Resultatet av Ålid Hills kommer ni kunna se och sitta på efter 9e september då det är invigning av den.

Tack Umeå Kommun och Nina för att ni har gjort Ålid Hills möjligt!

Post Author: Ålidhem Äger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *